Keer Omme!
Healing the Planet in 7 Stappen
te beginnen bij jezelf

 

 

 

 

 

 

 

Einsiedelei
"TRANSFORMATORIUM"
Bei Gut Amelisweerd

Opmerkelijk Nieuws

Ja, je leest het goed. Amelisweerd (bij Utrecht) heeft er - naast haar bekende trekpleisters - een kluizenarij bijgekregen. Bewoond door de kluizenaar Han Marie Stiekema ("Groene Man") en zijn vrouw MeiMei. Een kluizenaar "nieuwe stijl" dus. Wat herinnert aan het verleden - denk aan suster Bertken uit Utrecht (14e eeuw) - is dat de bewoners een "kloosterlijke dagindeling" hebben aangenomen, o.a. bestaande uit eenvoud, een "natuurlijk leven", stilte, meditatie en contemplatie. Een bijzonderheid is, dat de kluizenarij opgedragen is aan het "Eeuwig-Vrouwelijke" en alle tradities, opvattingen en stromingen omarmt. De onderliggende drijfveer is inkeer, het zich zoveel mogelijk willen invoegen in het Geheel. Om op deze wijze mogelijk ook een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen. Is het niet zo, dat tegenwoordig vele mensen zoeken naar nieuwe wegen?

De "huis-kluis" is echter een persoonlijk "leefstijl-initiatief" en geen centrum met een programma waaraan mensen deel kunnen nemen (of een praktijk met patienten). Beide passen niet in haar doelstellingen.Wel kun je op heel beperkte schaal Han Marie o.a. om spiritueel advies vragen, samen met hem mediteren, terwijl MeiMei en hij je kunnen helpen bij het oplossen van blokkaden van allerlei aard (dmv spirituele healing). Om de rust zoveel mogelijk te handhaven, kunnen uitsluitend telefonische afspraken worden gemaakt*. Toch worden er met enige regelmaat ook andere activiteiten ontplooid, maar deze zijn extern, dwz vinden plaats op andere locaties. Zo houdt MeiMei spreekuur o.a. in Amsterdam en Utrecht, terwijl Han Marie vaker gevraagd wordt in binnen- en buitenland voor voordrachten, weekenden en retreats. Een aanvullende bijzonderheid is de ligging van de kluizenarij. 

* 030-6590178 

Het huisje ligt aan het jaagpad langs de Kromme Rijn, ongeveer halverwege tussen Nieuw- Amelisweerd en Oud-Amelisweerd, vlak naast een klein haventje. Het hek staat tussen twee dikke bomen. Dit hek is altijd gesloten. Kom je, dan wordt het voor je opengemaakt. Het eerste kleine witte huisje is de kluizenarij. Wat is er mooier dan een wandeling in Amelisweerd te combineren met een bezoek aan de kluizenarij?!* 

* NB. Opening in de tweede helft van october 2007.

Niet onbelangrijk om te vermelden zijn de frequente pelgrimages. Eerste aanleiding daartoe was onze "PelgrimHulp" in 2004. Toen hebben wij vier maanden lang pelgrims op de Camino de Compostella (Spanje) kostenloos behandeld voor pijnklachten. Het was een onvergetelijke ervaring. Sindsdien zijn we overtuigd geraakt van de waarde van pelgrimages. Binnenkort zullen we daarom beginnen - als het kan een keer in de drie maanden - met het organiseren van een pelgrimstocht naar een van de vele heilige plaatsen in de wereld. Wij geven de prioriteit aan plekken waar verering van de Moeder centraal staat. In de eerste plaats zijn dat prehistorische cq prechristelijke plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Ierland (Newgrange) en Cyprus (Aphrodite). We omarmen echter ook manifestaties van de Moeder in de huidige "grote" religies. Zo staan bezoeken aan Centraal-Frankrijk met zijn vele Zwarte Madonna's op het programma. Dito de schrijnen/tempels van de Moedergodin in o.a. India, Taiwan, Japan en Mexico.*

* Naast bezoeken aan de heilige plek bestaat ons programma uit een intensieve retreat, gebaseerd op De Universele Weg: inspiratie, extase en inkeer als elementen van een onvergetelijke totaalervaring.        

Klik
Interview met Han Marie & MeiMei
Bij de opening van hun kluizenarij

* Voor foto's, klik
"Kluizenarij Galerie" 
Zie ook het boeiende boek "Amelisweerd en Rhijnauwen", de geschiedenis,
de acties, de natuur en de mensen door Henny van der Eng, 2007 Gusto.
Te verkrijgen bij o.a. de Veldkeuken en Stayokay, Bunnik

Blog
MotherBlog
Een glimp in het dagelijks leven van de kluizenaar

Contakt

Project tbv het algemeen nut. Niet commercieel. Op (minimum)donatiebasis.
Na afrek van onkosten komt de gehele winst ten goede aan het
Healing the Planet Projekt

Terug      Volgende

home
(Back to the start of Han Marie Stiekema's website)

2003 Copyright Han Marie Stiekema. All rights reserved.
Everyone may use this website as a source of inspiration. However, since it
is freely given, no-one can claim, copy or derive any text, rights,
position or status from this website.

Last revising: 11/14/07